2 miljoner invandrare på 15 år

Om vi leker med tanken det är år 2002

Hur bra tror ni detta kommer fungera?

2002: 2 miljoner invandrare på 15 år

Två miljoner nya invandrare på så kort tid innebär i genomsnitt 133 000 om året. Men att över 100 000 nya invandrare per år skulle medföra för stort tryck på det svenska samhället tror inte moderaterna:
– De blir ingen belastning, de blir en tillgång om de börjar arbeta bums. Däremot blir det ett problem om man tar in 100 000 socialbidragstagare varje år, säger Göran Lindblad.

Moderaterna vill också förändra i de nuvarande reglerna för SFI, kurserna i svenska för invandrare. Systemet ska bli mer flexibelt och mer anpassat till individerna, menar moderaterna. Dessutom vill partiet att asylsökande ska ha rätt att sökajobb även om man inte klarat den kursen:

– Regeln som säger att man inte får vara arbetssökande utan godkänd SFI är befängd och ska bort, säger Göran Lindblad.

Den socialdemokratiska integrationspolitiken har misslyckats och blivit en eländesindustri där folk hålls fast i bidragsfällan, anser Göran Lindblad. Kärnpunkten i moderaternas integrationspolitik handlar om egenförsörjning.

 

Nån som är kunnig som kan ge exakt definition av kostnad beroende metod enligt sid 71 citat?

2006: Invandringen och de offentliga finanserna

SID 71

Antag att den andel av investeringarna som orsakas av invandrarbefolkningen motsvarar deras andel av totalbefolkningen (16,8 procent). Av nämnda 36 miljarder kr skulle 6 miljarder kr falla på invandrarbefolkningen. Läggs dessa till de framräknade beloppen i metod 2 får vi 45,1 miljarder kr respektive 51,8 miljarder kr vilka motsvarar 1,6 respektive 1,8 procent av BNP år 2006, dvs. nära resultatet enligt metod 1. Det finns omständigheter som tyder på att det verkliga utgiftsbeloppet kan vara något lägre för invandrarbefolkningen.